Svensk Taxiskola

Frågor och svar

1. Finns det några krav för att bli Taxiförare? Ja, Trafikverket ställer följande krav. Du ska vara 21 år, haft B körkort i minst 2 år i följd eller inneha D körkort (busskort). Uppfylla vissa medicinska krav (läkarintyg krävs). Du får inte vara dömd för grova vålds eller sexualbrott. Samt klara Trafikverkets Taxilegitimationsprov.

2. Kan jag få jobb? Absolut, det finns ett stort behov av taxiförare! Speciellt helger och kvällar då du också tjänar mest! När du har fått taxilegitimationen kan du börja köra direkt för mindre beställningscentraler. Men också för alla så kallade fri bilar som inte är knutna till en beställningscentral. 

3. Vad krävs för att jobba för Taxi Stockholm, Taxi 020 och Taxi Kurir? När du väl har Taxiförarlegitimationen kan du gå dessa företags interna utbildning i service, taxameter och viss lokalkännedom. Denna kurs betalas dock av åkaren om du kör ett antal pass för honom.

4. Kan ni förmedla taxi jobb? Visst kan vi hjälpa dig att hitta ett jobb i Stockholmsområdet! Vi samarbetar med ett flertal beställningscentraler och åkare.

5. Varför är ni så billiga i jämförelse med andra Trafikskolor? Vi har billiga lokaler och kursstart varannan vecka varför vi inte behöver ta mer än 2480 kr inkl. moms. Det flesta andra Trafikskolor tar mellan 4000 kr till 5000 kr.

6. Är kursmaterialet verkligen bra? Ja, ca 80 % av våra studenter får godkänt på Trafikverkets prov vid första försöket! Kursmaterialet är fokuserat på att du både ska bli en bra taxiförare och klara Trafikverkets prov. Språket är enkelt och det viktigaste är understruket för att alla ska förstå och kunna lära sig kursmaterialet snabbt och enkelt.

7. Hur mycket tjänar en taxiförare? Det beror på hur många timmar du jobbar och när du jobbar, dag/kväll, vardag/helg. En "normal" lön ligger på mellan 17 000 kr och 25 000 kr.

Svensk Taxiskola       Tfn: 0771 - 940 940        E-post: taxikurs@taxikurs.nu